HTML doboz

Erzsébetvárosi blog

Erzsébetváros a legkisebb, és egyben legsűrűbben lakott fővárosi kerület. Legalábbis a leírásokban így szerepel. Csakhogy a hetedik kerület az utóbbi pár évben rohamosan veszíti el lakóit. Mi ennek az oka? Mit lehet tenni ellene? Kik, és hogyan irányítják a kerületet? Ezzel a bloggal igyekszem megkapargatni a felszínt, hogy a színfalak mögé lássunk.

Erzsébetvárosról a Facebookon

Friss topikok

Mese a választási ígéretekről

2019.11.26. 10:59 ÉE

A most elfogadott javaslat minimum 4 hónap további szenvedés a lakóknak, és további milliárdos bevétel a vendéglátóhelyek tulajdonosainak. A lakosság kérését, hogy január 1-től töröljék el a diszkrimináló rendelet mellékletét a testület félresöpörte, pedig a polgármester és koalícós partnereinek határozott választási ígérete így szólt:

első dolgom lesz bevezetni az éjféli zárórát, visszavonni a rendelet problémás mellékletét, és ezzel párhuzamosan konzultációt kezdeményezni.” – a sorrend a lakosság szemszögéből nem elhanyagolható.

Ugyanakkor a polgármester előterjesztése csak akkor került elő, miután Garai Dóra beadta a rendelet módosító javaslatot, a civil képviselő azt mondja, az ülésen nem tárgyalták volna a nyitva tartás kérdést, ha ő nem mozgatja meg az állóvizet. Beadványa végül a szavazásig el sem jutott, mert az összefogás képviselői levették napirendről, még mielőtt szavazni lehetett volna róla.

Az érintett lakosok nem bíznak a konzultáció sikerében, tekintettel arra, hogy a polgármester rendelete azt tartalmazza, a lakosság közül egy ember vehet részt, míg a vendéglátósok közül két ember. Ez a döntés annak a fényében érthetetlen, hogy a polgármester a lakosságtól kapott felhatalmazást, és az ő érdekeiket kellene hangsúlyosabban szerepeltetni.

A civil képviselő a polgármester beadványához módosítót nyújtott be, melynek tartalma annyit változtatott volna a polgármester előterjesztésén, hogy a konzultáció azonnali megkezdését követő egy hónapban bevezetésre kerüljön a záróra, hiszen a konzultáció attól még folytatódhat, de közben a lakosság alapvető jogai nem sérülnének tovább. Emellett javasolta a konzultációk nyilvánossá tételét, és hogy minden ülésről jegyzőkönyv készüljön. Ezt, és a transzparenciára vonatkozó javaslatot is az összefogás képviselői leszavazták.

Garai aggasztónak tartja, hogy a konzultációs folyamat végén minden tárgyalástól függetlenül végül egy egyszemélyi döntés áll majd, hiszen a bizottság csak javaslatot tesz majd, de a polgármester egyszemélyben dönt arról, mit bocsát szavazásra. Ha pedig a testület nem szavazza meg az általa javasoltakat, a beígért záróra további hosszú hónapokkal elcsúszik.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hetedhetker.blog.hu/api/trackback/id/tr3015325224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéLóg 2019.11.27. 14:09:05

Nem tudom, de ti, végtelen ostoba orbánfóbiás szavazók, akik azt hittétek, a soha semmi jó dologra nem képes balliberásliskisnyilas koalícióra szavazva Orbánnak okoztok problémát, most végre érzékelitek, hogy (Hadházyt IDÉZVE) a lónakaf. Aszát, ellenben ÖNMAGATOKKAL brutálisan kib*.
Asztatok.

Jól van ez így, ezt azért mondom, mert meg vagyok győződve, hogy 2022-ben UGYANÍGY fogtok dönteni, kizárt hogy belássátok, ETTŐL (!) ezt hangsúlyoznám még egyszer, ETTŐL az ellenzéktől semmi jóra nem számíthattok.

Szóval, előre a szopási célok teljesítéséért és LEGYEN nektek úgy, ahogy ti akartátok.

Kivlov 2019.11.27. 14:51:05

Ennyi. Meg is érdeklitek. :D

dedoca eder 2019.11.27. 14:56:10

@BéLóg: elég nagy barom lehetsz te is...

kvadrillio 2019.11.27. 17:28:28

kijeza vadbarom, aki ennyi hüjje hazugságot összehord a cocilizmusról ????? ANNYI ZENÉS-TÁNCOS SZÓRAKOZÓHELY VOLT AKKOR, HOGY A FIATALOK MINDIG TUDTAK KULTURÁLTAN SZÓRAKOZNI BÁRHOL..., ÉN IKS !!! NEM DROGOS-KURVÁS AURÓRÁKKAL VOLT TELE AZ ORSZÁG, MEG LEPUSZTULT KIRAKATOKKAL !

Népbüfék, presszók, kerthelyiségek - avagy így ittunk a szocialista érában....NU, ENNYI FASZSÁGOT KITALÁLNI, EHHEZ NEM KELL NAGY ÉSZ AZ BIZTOS ! :o))))))))))))))))))))))))))))

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.11.28. 06:23:01

Mindenképpen jó hír, hogy a hatalmat kapott ballibák milyen gyorsan járatják le magukat.

Boycie 2019.11.28. 06:32:08

A fideszpropaganda világosan megmondta hogy az ellenzéki összefogás jelöltjei ALKALMATLANOK :)
De a primitív kommunista proli csőcselék meg a "körúton belüli értelmiség" amely minden magyar konyhájába egy nigger családot szeretne telepíteni, nem hallgatott a nyilvánvaló igazságra. Hát akkor most szopás :)))

Ekrü 2019.11.28. 08:54:04

Ők választották...Viseljék méltósággal.

Moin Moin 2019.11.28. 09:25:25

Karigeri és Baranyi épp most adták el magukat Orbánnak - ahhoz képest pár vigalmi negyedi csehó már semmiség:-)

Ez egy szarfaszú "ellenzék"...:(

N. Barbie 2019.11.28. 12:09:16

Csak halkan kerdeznem a most nagyban nyerito fidesznyikektol, hogy a szektatok vezetoi hany evig is nem csinaltak semmit a vigalmi negyeddel? 10? Vagy tobb?
De most, hogy buktak, mar masfel honappal a valasztas utan, meg a rendrakas elokeszito szakaszaban maris messzemeno es altalanosito kovetkezteteseket vontok le? Na hagyjuk mar.

A tipikus fidesznyik tempo, a kedvenceitek 10 evig lenyegeben semmit nem csinaltak a problemaval, azzal nem volt gondotok, de a csunya bukta utan masfel honappal mar szamon is kerjuk az uj vezetest. Nevetseges.

matyi101 2019.11.28. 22:45:03

Hihetetlen, hogy itt mindenki még ebben a kérdésben is képes fidesz/nem fidesz törésvonal mentén vizsgálni a helyzetet, amikor nagyon jól látszik, hogy egy politikai alakulatnak sem érdeke a bulinegyed megszüntetése.
süti beállítások módosítása