HTML doboz

Erzsébetvárosi blog

Erzsébetváros a legkisebb, és egyben legsűrűbben lakott fővárosi kerület. Legalábbis a leírásokban így szerepel. Csakhogy a hetedik kerület az utóbbi pár évben rohamosan veszíti el lakóit. Mi ennek az oka? Mit lehet tenni ellene? Kik, és hogyan irányítják a kerületet? Ezzel a bloggal igyekszem megkapargatni a felszínt, hogy a színfalak mögé lássunk.

Erzsébetvárosról a Facebookon

Friss topikok

Almássy Téri Szellemközpont

2019.10.09. 07:32 Novak Gergely

1983-ban épült Jakab Zoltán és Straub Éva tervei alapján az Almássy téri Úttörő- és Ifjúsági ház, Szabadidőközpont. A belsőépítészet Somogyi Pál tervezői műve volt. Az épület teljes alapterülete 4970 m², az ötemeletes komplexum két klubteremmel, három előadóteremmel, kilenc szakköri helyiséggel, az első emeleten egy négyszáz fő befogadására alkalmas nagyteremmel, egy teázóval, egy százhúsz fős kamarateremmel, és egy huszonöt méteres uszodával is rendelkezett az alagsori szintenA módszerváltás után, 1990-től az intézményt Almássy Téri Szabadidőközpontnak nevezik.

2007. április 20-án a Hunvald György vezette Önkormányzat zárt ülésen határozott az Almássy tér 6. szám alatti, 33733-as helyrajzi számú, 100%-os önkormányzati tulajdonú ingatlan elidegenítésére vonatkozó pályázat kiírásáról.

Sipos Anett, és Zolnay János, a Beszélőn megjelent, „INGATLANPANAMA” c. írása alapján végül 2007. szeptemberében került eladásra 650 millió Ft-ért az Almássy-Hat Kft-nek, "több, mint gyanús” körülmények között.

Az úszásoktatás 2007. december 31-ével megszűnt, az Omnipotent Kft. (Az Almássy-Hat Kft. egyik tulajdonosa, az offshore hátterű Gatsby Continental Ltd. mellett) négycsillagos szállodává akarta alakítani az épületet, a gazdasági válság miatt ez meghiúsult.

(A kép forrása: FŐVÁROSI BLOG)

 

2010-ben újranyitották az épületet, az ArtVitae Kft. a kereskedelmi hatóság 1050/A-1-es nyilvántartása szerint az „ALMÁSSY HALL MŰVELŐDÉSI KÖZPONT”-ot működtette az épületben, 2010. áprilisától, 2000 m² alapterületen, és 1300 fős befogadóképesség mellett, szombaton 0-24-es bejlentett nyitvatartással, élőzenével. 2012-ben azonban ez is lehúzta a rolót, lényegében azóta üresen áll az ingatlan.

almassy002.png

A 2007-ben (ellenzéki képviselőként) még felelőtlen ingatlangazdálkodásról beszélő Vattamány András Zsolt polgármester nem tett lépéseket, hogy ez változzon.

Ha bejutok az önkormányzatba, a Belső-erzsébetvárosi élhetetlen állapotok normalizálása mellett kiemelten fogom kezelni az épületek ügyét is, célom, ami valamennyi erzsébetvárosi lakónak érdeke, hogy legyen végre a kerületben egy uszoda, azonban számos megválaszolatlan kérdés van, amire kívülről kevés a rálátása egy hétköznapi embernek, kezdve a valódi tulajdonos céggel, érdemes lehet megvizsgálni az ingatlan elidegenítésről szóló szerződést is, szakértők bevonásával fel kell mérni az épület műszaki állapotát etc.

szavazz.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Almássy tér

A bejegyzés trackback címe:

https://hetedhetker.blog.hu/api/trackback/id/tr115208612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása